Educador Social

L’educador social és un professional en l’educació que intervé en la realitat sociocultural per millorar-la i ajudar a persones amb dificultats socials o en risc d’exclusió social.
L’educador social desenvolupa accions d’intervenció i mediació socioeducativa en diferents escenaris, amb el fi de millorar la realitat de les persones amb les que intervé. L’educador social ha de posar-se en la pell de l’altre persona i saber identificar les necessitats de cada un, deixant que actuï lliurement mentre va formant la seva pròpia identitat i pren les rendes de la seva vida, sense treure-li la capacitat de decidir per si mateix.

Artteràpia

L’Artteràpia és un tipus de teràpia artística que consisteix en la utilització de l’art com a via terapèutica per sanar trastorns psicològics, tractar pors, bloquejos personals, traumes del passat i altres trastorns.
A més a més de la finalitat terapèutica, la Artteràpia és una tècnica de desenvolupament personal, d’autoconeixement i d’expressió emocional. Per tant no és necessari tenir cap trastorn psicològic, sinó, simplement sentir la necessitat d’explorar-nos a través de l’art.