Fisioteràpia

Què és?

La Fisioteràpia és una professió sanitària que es basa en estratègies de moviment adaptades a la persona en diferents patologies i entorns.
Segons l’Organització Mundial de la Salut, els fisioterapeutes avaluen, plantegen i duen a terme programes de rehabilitació (tractament) per millorar i recuperar les funcions motores, maximitzar el moviment, alleujar els síndromes dolorosos i tractar i prevenir les alteracions físiques associades a malalties, lesions i altres discapacitats. Apliquen un ampli ventall de tècniques, com el moviment i els mitjans físics. També desenvolupen i implementen programes de prevenció i detecció de malalties i trastorns físics comuns.
Per començar un bon tractament de manera òptima i, pas a pas, la millor manera seria: fer un bon anamnesis, una exploració basada en la utilització de tècniques i tests funcionals per valorar els graus d’afectació de la patologia en qüestió (anatòmicament parlant) i la posada en marxa d’un tractament enfocat i preparat per a cada una de les fases de la patologia.
En el cas d’un adult major tenim molt en compte que el procés d’envelliment ha de ser de la manera més sana possible. És per això, que els fisioterapeutes busquem maximitzar la qualitat de vida en l'àmbit de promoció, prevenció i tractament tenint en compte les quatre dimensions de l'ésser humà: físic, psíquic, social i ètic.

Com treballem?

La fisioteràpia que oferim a A.S.I.F és personalitzada i enfocada individualment a cada pacient segons les seves necessitats. Fem un abordatge de la persona molt global observant el cos com un tot i no, simplement, la part que provoca dolor. A més a més, utilitzem el terme de “fisioteràpia activa”, referint-nos a un tractament actiu i participatiu per part del pacient.
Portem a terme una interacció entre fisioterapeuta, pacients/clients, altres professionals de la salut, famílies, cuidadors i comunitats. És per això que a A.S.I.F treballem de manera interdisciplinària amb la resta de professionals (és a dir, com a únic objectiu la persona), per assolir una millora en tots els aspectes que afecten la salut i el benestar de la persona.

Què oferim?

Fisioteràpia individual: Sessió individualitzada.
Fisioteràpia en grup:Sessió de gimnàstica en grup per a l’adult major.
Domicilis: Servei de fisioteràpia a domicili.


Osteopatia

La medicina osteopàtica es troba dins de l’ampli ventall de les disciplines fisioterapèutiques, consistint en un conjunt de tècniques manuals i tractaments no invasius com alternativa als problemes i dolències de la salut, evitant l’aplicació de mètodes farmacològics pel seu tractament. L’osteopatia és una disciplina la qual la seva màxima resideix en la visió holística del cos humà, entenent aquest com a una unitat i no com a un conjunt independent d’òrgans i estructures. Partint d’aquesta premissa, els tractaments osteopàtics s’encaminen a l’alleugeriment de la dolència a través de la recuperació de l’equilibri orgànic general, més que a l'alleugeriment analític del focus del color.
Gràcies al concepte holístic de l’osteopatia (que entén el cos com un tot), el seu ús està recomanat per una àmplia varietat de trastorns i alteracions orgàniques.
• Osteo-articulars i múscul-esquelètiques: esquinços, contractures, tendinitis, radiculopaties (pèrdua de sensibilitat), dolències fruit de dissimetries estructurals (membres de diferents longituds), etcètera.
• Digestives: colon irritable, meteorisme, estrenyiment, gasos, hernies de hiat, gastritis...
• Genito-urinàries: incontinència, amenorrea, dismenorrea, cistitis, trastorns menopàusics i altres.
• Sistema respiratori: asma, tos, bronquitis...
• Neuronals: cefalees de diferents orígens, neuràlgia trigeminal, migranyes tensionals.
• Pediatria.
• Postoperatoris.
• Trastorns del son, fatiga, vertígens, fatiga generalitzada, estrès, ansietat, etcètera.
• Obstetrícia.