Teràpies Naturals

Manopuntura Coreana

La manopuntura coreana és una medicina energètica, individualitzada i universal que es fonamenta sobre els principis de la filosofia oriental. L’art de la manopuntura és un testimoni visible de que la mà és un plànol del cos humà a escala reduïda.
La teoria de la medicina oriental diu que la malaltia pot tenir varies causes:
• Externa: classe de feina, clima o condicions atmosfèriques, localització geogràfica.
• Internes: emocionals
• Ni internes ni externes: alimentació i respiració.

La manopuntura es pot fer servir per pràcticament totes les patologies essent més eficaç en aquells casos en els que no existeix lesió orgànica, es a dir, patologies de tipus funcional. En els casos en els que existeix una lesió orgànica, sempre es podrà calmar, inclús es pot arribar a parar el dolor.
Alguns exemples de patologies tractables amb la manopuntura són:
Dolors articulars i musculars, Estrès i ansietat, símptomes inespecífics, dolors cervicals, vertigen, contractures, dolors dorsals i lumbars, ciàtiques, hipertensió, alteracions digestives; estrenyiment, colon irritable, cefalees, dismenorrees (dolors de regla), còlics del lactant, girar el fetus abans del naixement, etc...

Acupuntura
  L’acupuntura és una tècnica curativa usada en la medicina tradicional xinesa basada en la utilització d'agulles molt fines per l’estimulació de punts específics del cos. Aquests punts es distribueixen a través de canals d’energia anomenats “meridians”. S’apliquen tractaments d’acupuntura sobre aquests punts o meridians per millorar el flux i l’equilibri de l’energia.
  L’acupuntura ofereix tot un seguit de beneficis entre els quals els més destacats són:
 • El dolor crònic: El dolor crònic és una de les raons més comunes per la qual les persones busquen remei en l'acupuntura.
 • Estimula la fertilitat: Aquesta tècnica pot reduir les hormones de l’estrès que promouen la infertilitat, augmenten el flux de sang a l’úter (ajuda a tenir una paret uterina gruixuda, fent més fàcil la fecundació) i regula el cicle menstrual, cosa que fa mes fàcil la planificació familiar.
 • Calma el dolor d’esquena: L’acupuntura fa que el cos alliberi analgèsics naturals i també pot canviar la percepció del dolor dde la persona, alleugerint així els símptomes.
 • Calma l’estrès, l’ansietat i la depressió: Els tractaments d’acupuntura dirigits a diferents parts del cos poden calmar diferents tipus d’estrès, ansietat, i depressió per mitjà de l’augment de l’eficiència dels medicaments.
  Amb l’acupuntura també es redueixen els efectes secundaris de la droga que pot incloure nàusees, augment de pes, dificultats per mantenir l’erecció, l’ejaculació retardada i una disminució del desig sexual.
 • Millora la digestió: L'acupuntura calma l’acidesa estomacal i la indigestió en embarassades.
 • Contraresta els efectes secundaris de la radiació: Les persones amb càncer sotmesos a radiació, són propensos a patir una varietat d’efectes secundaris, depenent de la part del cos que s’està tractant. L’acupuntura pot tenir efecte sobre la gravetat dels efectes de la radioteràpia, en particular per les nàusees i la sequedat de boca.
 • Contraresta els mals de cap: L'acupuntura regular és efectiva per prevenir o reduir la intensitat de les cefalees tensionals (dolors de cap per tensió) i les migranyes. Aquesta tècnica, també és un tractament eficaç pels dolors de cap ja existents o que persisteixen per dies.
 • Millora el benestar general, donant una nova qualitat de vida: En lloc de visitar un spa i/o rebre un massatge, es pot optar per utilitzar l’acupuntura per millorar el benestar general de la persona i com a mesura preventiva. Amb aquesta tècnica, es reforça el sistema immunitari, al mateix temps que et produeix una sensació de benestar ajudant en moments de tensió a la feina o amb la família.
 • Calma les lesions en el cos: Les persones amb tendinitis crònica o artritis amb sessions d’acupuntura tenen menys dolor i discapacitat. A més a més, també, tracta esguinços de turmell, dolor muscular, etc.
Restauració Bioenergètica
  La restauració Bioenergètica (RB), també coneguda com “La nova acupuntura”, és un mètode no invasiu (acupuntura sense agulles) que treballa per freqüència.
  Basada en la medicina tradicional xina, utilitza mètodes de treball més actualitzats. S’utilitzen petits fragments de quars muntats en un autoadhesiu (sense agulles) que s’apliquen superficialment en la pell sobre els punts d’Acupuntura.
  Aquests petits fragments de quars han estat prèviament programats amb freqüència Yin o Yang y al aplicar-los sobre la pell reprodueixen dita freqüència fent ressonar els punts d’acupuntura. Per lo qual, a les propietats inherents de modular les energies pròpies d’aquest cristall, s’afegeix la vibració que se’ls hi ha introduït, de manera que el quars serveix de vehicle o suport transmissor, restablint de nou l’equilibri en els diferents canals (meridians de la medicina tradicional xina).
  El que es busca amb la Restauració és regular els Meridians. Aquests actuen com una fibra òptica, a través de la que es condueix la informació. Els Meridians Curiosos o reguladors graduen l’energia empremta en la nostra genètica. És amb la regularització del punt d’apertura o mestre, que és el nexe amb el meridià principal, amb la que iniciem el tractament. Una vegada detectat el punt afectat, veiem quina és la Freqüència que necessita per ser regulat i s’aplica el quars amb la carrega que l punt esta demanant.
  La restauració bioenergètica comprova a l’organisme en la seva totalitat d’una manera senzilla, segura i no invasiva. Am b més de disset anys d’aplicació, estan sobradament provats i contrastats els seus resultats.
  Esta indicada per qualsevol tipus de desequilibri entre els que destaquen:
 • • Dolors musculoesquelètics (lumbago, cervicàlgia, ciàtica, hernies discals, gonàlgia, fibromiàlgia...)
 • • Al·lèrgies i intoleràncies alimentaries.
 • • Problemes respiratoris (bronquitis, malalties pulmonars, insuficiència respiratòria, asma... )
 • • Trastorns de l’estat d’ànim (estrès, ansietat, depressió, insomni...)
 • • Addiccions (menjar, tabac, alcohol...)
 • • Trastorns digestius i endocrins (obesitat, paràsits, estrenyiment, hemorroides, colitis ulcerosa, colon irritable, híper i hipotiroïdisme, menopausa...)
 • • Problemes dermatològics (acne, psoriasis...)
 • • Trastorns circulatoris (edemes, insuficiència venosa, varius cròniques...)
 • • I en qualsevol altre simptomatologia que minva la qualitat de vida de les persones.
 • Ja que al ser un material d’un sol ús adhesiu, pot ser fet servir per el propi malalt sense cap risc. Així com les agulles necessiten un temps d’actuació i permanència del pacient en camilla, els restauradors bioenergètics no necessiten d’aquest temps ja que, per un costat actuen en dos o tres minuts i per l’altre, com van adherits a la pell, són transportables, reduint el temps de permanència a la camilla.
  Es pot practicar la restauració en qualsevol posició, com pot ser assentat.
Fisioteràpia

La fisioteràpia és la ciència del tractament a través de medis físics, exercici, massoteràpia i electroteràpia. També inclou l’execució de proves elèctriques i manuals per determinar les capacitats funcionals, l’amplitud del moviment articular i les mesures de la capacitat vital, així com, ajudes diagnòstiques pel control de l’evolució.
El fisioterapeuta tracta a persones que s’estan recuperant de danys físics i a aquelles que busquen una forma d’alleujar el dolor causat per problemes físics crònics.

Spiral Taping

L’Spiral tape esta format per cintes o bandes creuades en malla, no elàstiques i sense cap mena de medicació, formant un pegat amb forma de reixeta. L’spiral és resistent al aigua, posseeix un adhesiu hipoal·lergènic d'ús mèdic i pot portar-se durant diversos dies.
Està basat en els principis de la medicina oriental, medicina en la que es presta especial atenció als equilibris dels fluxos electromagnètics que controlen el balanç general del cos.
Es busca restablir la bioelectricitat alterada de l’organisme actuant com a mecanisme de control sobre les microcorrents electromagnètiques que passen per la pell i optimitzant el seu funcionament en casos de desequilibri tant a nivell superficial com profund. L’equilibri d’aquest flux electromagnètic millorarà, per tant, el funcionament de diferents òrgans superficials i profunds.
L’efecte que té l’spiral taping sobre la regulació del flux elèctric, millora les condicions perquè es porti a terme de forma més eficient l’autoregulació de la homeòstasis i maximitza la capacitat d’autocuració de l’organisme.

Oligoteràpia

La oligoteràpia amb oligoelements no produeix efectes secundaris ni interactua amb altres medicaments i és apte per tota mena de persones.
La oligoterapia es basa en la ingesta de minerals a dosis baixes per equilibrar i regular el nostre metabolisme, ja que els oligoelements actuen a nivell enzimàtic i resulten imprescindibles per la gran majoria de les reaccions bioquímiques humanes.

Flors de Bach

Les flors de bach transformen les actituds negatives en positives. No cal esperar a sentir-se malalt per utilitzar les flors de Bach. En moments difícils, quan tot és negatiu, les flors de bach són de gran ajuda per arribar a un equilibri i evitar l’aparició dels símptomes.
Són 38 infusions naturals. Podem utilitzar les flors de bach per lluitar contra l’estrès, la depressió, l’ansietat, la impaciència, els traumes, per baixar de pes...
Cada una d'aquestes 38 flors existents actuen sobre un estat emocional específic. La forma més efectiva de prendre les flors de bach és a través d’un combinat de les essències que poden ajudar a superar el problema. Aquest combinat ha de ser realitzat per una persona qualificada, que desprès d’un anàlisi receptarà les flors que necessites i et dirà com s'han de prendre.
El remei número 39 anomenat Rescue Remedy és una combinació de varies essències. Rescue Remedy és, sense cap, dubte el remei més usat, ja que, tant es pot fer servir en format de pomada per curar erupcions en la pell, picades, etc.